Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Najhitrejši servis


image


John Isner je lastnik najhitrejšega priznanega servisa v zgodovini tenisa !

John Isner je v dvoboju proti Avstralcu Bernardu Tomicu v okviru 1. kroga svetovne skupine Davisovega pokala leta 2016 , sprožil najhitrejši servis v zgodovini tenisa (uradno priznan). Merilne naprave so izmerile hitrost 253 km/h (157,2 milje). Prejšnji rekorder je bil Hrvat Ivo Karlovič, ki je svoj rekord tudi dosegel v Davisovem pokalu v Zagrebu (251 km/h)!

Avstralec Sam Groth je na ATP Challengerju leta 2012 sprožil servis s hitrostjo 262,3 km/h na uro (163,4 mph), a ga združenje ATP ne priznava, saj merilna naprava ni ustrezala standardom ATP. Pravtako leta 2012 je tudi Francoz Albano Olivetti sprožil »nepriznani« servis s hitrostjo 257,5 km/h ( 160 mph). Neuradna lestiva je torej Sam Groth, Albano Olivetti in nato John Isner. 

Uradno ali neuradno. Hitr k raketa. 

 

Objavljeno 16. Feb. 2023 ob 09:56:33

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava