Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Vprašanja iz poznavanja pravil tenisa!


image


Pozdravljeni, ker v prejšnem prispevku v komentarju ni bilo nobenega odgovora. Smo v tem prispevku dodali nekaj vprašanj. 
Svoje odgovore lahko pošljete na dopoldanskateniskaliga@gmail.com, nato pa boste prejeli pravilne odgovore in se prepričali, da imate prav oz. se boste kaj novega naučili. Vprašanja niso težka so pa lahko trn v peti tudi igralcem, ki će celo življenje igrajo tenis. Ravno to je tudi (tekmovalni) tenis :) :) 

 

1)      Tvoj nasprotnik med igranjem točke v dvoboju posameznikov udari žogo tako, da ta zadene nosilec mreže in se odbije tako, da pravilno pade v tvoje polje.               a) točko dobiš ti               b) igra se nadaljuje        c) točko dobi tvoj nasprotnik

 2)      Tvoj nasprotnik udari žogo in ta pade približno pol metra v aut. Ti dosodiš aut, tvoj nasprotnik pa zahteva pregled odtisa. Ti iščeš pravi odtis, a ga ne najdeš, ker je bila žoga toliko aut, da si niti nisi skušal zapomniti, kje je pravi odtis žoge. Nasprotnik pravi: "Če nimaš odtisa, si pa izgubil točko!".

                         a) točko dobi on                 b) točko dobiš ti            c) točka se ponavlja

 3)      Tvoj nasprotnik vrže žog v zrak, da bi serviral drugi servis. Žogo želi udariti, a  jo zgreši (udari mimo,  žoge se niti ne dotakne), ker ga je zmotilo sonce. Žoga, ki jo je želel udariti, pade v izven igrišča (izza osnovne črte).

                        a) točka zate    b) igralec lahko servis ponavlja, ker ga je oviralo sonce, ker se žoge ni           dotaknil in ker ni padla v igrišče   

 4)      Nasprotniku je iz žepa padla žoga na tla, trenutek za tem, ko je stopil nanjo, pa je udaril forhend in žogo poslal v mrežo. Reče ti: "Oviran sem bil, ker mi je padla žoga iz žepa. Točko morava ponavljati!"

                          a) točka se ponavlja                      b) nasprotnik izgubi točko

 5)      Ti serviraš prvi servis in zgrešiš (žogo  udariš v mrežo). Serviraš še drugič, žoga zadane vrh mreže, se visoko in daleč odbije,  še preden pa pade na tla, jo tvoj nasprotnik, ki stoji en meter za zadnjo črto, ujame. Glavni sodnik (tekma se sodi) dosodi dvojno napako in s tem točko nasprotniku.

                         a) sodnik je ravnal prav, saj je šla žoga daleč v aut                 b) sodnik je dosodil narobe

 6)      Če je glavni sodnik ravnal narobe, ali lahko sploh kaj storiš, da točke ne bi izgubil?

 a) nič ne moreš storiti, saj je sodnik glavni šef     b) lahko se takoj pritožiš vrhovnemu sodniku, da on odloči   c) lahko se pritožiš Tekmovalni komisiji po tekmi
 

7) Koliko je visoka mreža na sredini?

 a)      1,00 m točno            b)  0,914 m          c) v roko vzamem letvico za igro posameznikov in mreža na sredini mora biti visoka ravno toliko, kot je dolga  letvica.

Objavljeno 29. Mar. 2023 ob 08:58:58

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava